Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe „LARUS” zostało założone w 1989 roku. W początkowym okresie swojej działalności zajmowaliśmy się głównie handlem ryb w ramach bezpośredniej współpracy z producentami przetworów rybnych z całej Polski. W roku 1994 rozpoczęliśmy własną produkcję przetworów rybnych. Początkowo oferta wyrobów własnych obejmowała tylko ryby wędzone, solone i marynowane.W roku 1996 Unia Wielkopolan przyznała Nam znak towarowy “Wielkopolska jakość” na następujące przetwory: makrela wędzona, filety śledziowe a'la matias, halibut wędzony oraz makrela wędzona a'la łosoś. Dziś nasza produkcja obejmuje szeroki asortyment ryb marynowanych, solonych, wędzonych, galaret i sałatek. W roku 2004 wdrożyliśmy system HACCP w zakresie projektowania, produkcji i sprzedaży ryb i przetworów rybnych w celu utrzymania wysokiej jakości naszych wyrobów. Dzięki wytrwałości I konsekwencji właścicieli przedsiębiorstwo rozwija się prężnie zdobywając nowe rynki zbytu I zwiększając swoje obroty. Pod względem jakości I smaku swoich wyrobów moze konkkurować z największymi producentami przetworów rybnych w Polsce. Dystrybucję towarów do naszych odbiorców realizujemy w oparciu o własny tabor chłodniczych samochodów dostawczych i ciężarowych, co gwarantuje właściwe warunki zaopatrzenia. Dziś nasze przetwory można kupić w oddziałach firmowych oraz w wielu sklepach i hurtowniach na terenie całego kraju. Poza przetwórstwem i handlem przetworami rybnymi od sierpnia 2001 roku zajmujemy się organizowaniem imprez okolicznościowych oraz transportem. Naszym celem jest zapewnienie klientom produktów o najwyższej, stałej jakości i przystępnej cenie.
Copyright ©               2010
Beneficjent: PPHU Larus Krzysztof Adamkiewicz